Pstruhové cesto
Pstruhové (syrové) cesto nie je žiadna novinka. V minulosti, keď nebolo toľko komerčných nástrah ako v súčasnosti, to bola veľmi obľúbená nástraha, na ktorú sme mnohí už zabudli a to na našu veľkú škodu. Existujú rôzne spôsoby jeho výroby od najjednoduchšieho vmiešania múky do taveného syra po tie zložitejšie, spočívajúce v nastrúhaní rôznych druhov syra a ich spracovania. Nedávno som sa stretol so zaujímavým receptom, ktorý nahradí komerčne vyrábané pstruhové cestá.
Čo naň budeme potrebovať:
- plátkový mäkký tavený syr
- potravinové farbivo
- drobné trblietky (z drogérie, umeleckých potrieb)
- arómy, alebo koreniny (aníz, cesnak, paprika, kari a pod.)

Postup je veľmi jednoduchý. Do vhodnej nádoby vložíme niekoľko plátkov syra, pokvapkáme ich farbivom a zmiešame. V tomto prípade som pridal aj trblietky, ich farba nie je práve najvhodnejšia, ale inú som pri fotení nemal k dispozícii.

Pridáme vhodnú arómu alebo koreniny a môžeme, ale aj nemusíme vmiešať trblietky, alebo niečo drobné a lesklé.

Potom cesto zabalíme do fólie, alebo vložíme do vhodnej nádoby a dáme stuhnúť do chladničky. Ak chcete, aby bolo cesto tuhšie pokojne doň vmiešajte trocha múky.
Potom už stačí, len cesto zobrať k vode a chytať ryby.
Petru zdar