Kotlíkové halászle

Čo budeme potrebovať:

  1. kotlík (naj medený s rovným dnom)
  2. voda (s mäsom 1:1)
  3. soľ
  4. ryby (kapor, sumec, mrena, šťuka, biela ryba) – zubáča a ostrieža tam nedávajte
  5. mlieč a ikry
  6. červená čerstvá paprika
  7. mletá paprika (jemne pálivá, polievková lyžica na 1 kg mäsa)
  8. cibuľa

Ako na to:

Ryby naporcujeme na hrubo a 3-4  hodiny pred prípravou posolíme. Mäso neumývame, musí zostať krvavé. Na dno poukladáme hlavu, chvosty a drobné ryby. Cibuľu nakrájame na drobno, dáme na ryby spolu s čerstvou červenou paprikou a posypeme mletou červenou paprikou. Paprika by nemala byť ostro pálivá. Na túto vrstvu idú kúsky rýb, pričom môžeme takto urobiť aj viac vrstiev. Následne tieto vrstvy zalejeme studenou vodou a varíme minimálne 30 minút, pričom polievka môže prebublávať. Asi po 15 minútach dáme do polievky jednu tretinu mletej papriky a pred koncom varenia poslednú tretinu.  Mlieč a ikry sa dávajú variť v polovici varenia.