Usmrtenie a skladovanie kostných červov

Niekedy je pri rybačke dobré použiť  usmrtených (sparených) kostných červov aj keď nie sú pohyblivý, dokážu prinútiť ryby k záberu. Najlepšie je červov zapariť, tak aby sme zachovali ich sfarbenie. Okrem toho nám ich sparenie a rozdelenie v menších množstvách uľahčí ich uskladnenie v mrazničke, pre horšie časy.

Čo budeme potrebovať:

  1. kostné červy
  2. hrnček
  3. uzatváracie vrecká

Ako na to:

Kostné červy vysypeme do hrnčeka. Zalejeme studenou vodou. Dáme si zovrieť vodu, ktorú pomaly vlievame  do hrnčeka až dovtedy, kým sa červy neprestanú hýbať. Po chvíli ich zcedíme a máme ich pripravené na ďalšie spracovanie. Ak ich chcete uskladniť, rozdelíte si ich do uzatváracích vreciek a následne do chladničky, kde ich máme uložené do nasledujúcej rybačky, alebo pre horšie časy.

Petrov zdar